Uvodna konferencija projekta „Od 3 do 300“

 

11. siječnja 2018. godine u 10:00 sati u Osnovnoj školi Veliki Bukovec održana je Uvodna konferencija projekta „Od 3 do 300“, nastalog u sklopu projektnog poziva „Unapređenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja“, koji je raspisalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Prisutne je najprije pozdravila ravnateljica škole Željka Marković-Bilić te rekla nekoliko riječi o projektu, uključivanju u projekt, njegovim fazama i ciljevima. Božena Dogša, ravnateljica Osnovne škole Dr. Ivana Novaka Macinec i Krunoslav Belaj, ravnatelj Osnovne škole Andrije Palmovića Rasinja istaknuli se kako je ovo hvalevrijedan projekt te zahvalili svima koji su omogućili njegovo provođenje. Naime, te su škole partneri u projektu Osnovnoj školi Veliki Bukovec.

O Općini Veliki Bukovec i važnosti ovog projekta za bukovečki kraj govorio je načelnik Franjo Vrbanić. Prisutnima se obratila i Silvija Ladić Fischer, pomoćnica pročelnika za prosvjetu, kulturu i sport, izrazivši zadovoljstvo zbog uključivanja škole u ovakav projekt, koji ima potpunu podršku Varaždinske županije.

Detaljno o samom projektu, njegovu trajanju, financiranju, svrsi, razlozima uključivanja, tijeku, ciljevima, očekivanim rezultatima, govorila je voditeljica projekta Marina Zember, učiteljica hrvatskoga jezika u Osnovnoj školi Veliki Bukovec i Osnovnoj školi Andrije Palmovića Rasinja. Na kraju je zahvalila AZRI (Agenciji za razvoj Varaždinske županije) na pomoći oko prijave projekta te Varaždinskoj županiji na čelu s pročelnikom Miroslavom Huđekom na podršci.

Posebnu zahvalu uputila je učiteljima zbog svih prijedloga, podrške i volje za rad da se projekt prijavi, ali i realizira.

Više o uvodnoj konferenciji možete pročitati na portalu Varaždinski.hr, Varaždinskim vijestima, Međimurskim novinama , portalu emedjumurje i nedelist.hr