Kontakt

Adresa:
Veliki Bukovec, Dravska 42
42 231 Mali Bukovec

tel: +385 42 840 224
fax: +385 42 840 224
e-mail: ured@os-bukovec.hr

Arhiva vijesti

Korisne stranice

Nacionalni portal za učenje na daljinu „Nikola Tesla“

Nacionalni portal za učenje na daljinu „Nikola Tesla“ je sustav koji omogućava izvođenje nastave i učenje pomoću računala upotrebom digitalnih obrazovnih sadržaja. Za pristup portalu potreban je elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr.

Na portalu se nalaze:

  • sadržaji iz matematike, fizike, biologije, kemije i engleskoga jezika za srednje škole
  • E – tečajevi programiranja za škole
  • ECDL moduli koji obuhvaćaju sadržaje potrebne za stjecanje diplome osnovne informatičke pismenosti
  • tečajevi o primjeni i upotrebi Interneta i alatima za izradu sadržaja za internet.

Više o tome možete pročitati na stranicama CARNeta.


 Školska Učilica

Online kviz znanja Školska Učilica na http://ucilica.carnet.hr pruža učenicima novi način usvajanja sadržaja obuhvaćenog nastavnim planom i programom osnovne škole.
Namijenjena je učenicima od prvog do osmog razreda i sadrži preko 20.000 pitanja kojima je obuhvaćeno gradivo svih nastavnih predmeta za sve razrede osnovne škole, u skladu s planom i programom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Pitanja su oblikovali nastavnici i učitelji, a kroz različite tipove pitanja učenici na zanimljiv i poučan način provjeravaju i produbljuju svoje znanje.
U okviru Školske Učilice nalazi se i Prometna Učilica koja učenike upoznaje s prometnom kulturom pješaka i biciklista.


Zondle

Zondle je online platforma za učenje kroz računalne igre koja pomaže učiteljima, roditeljima i učenicima u stvaranju i igranju obrazovnih igara koje su prilagođene njihovim obrazovnim potrebama.

Pokrenut je 2010. godine i već ima više od 50.000 registriranih korisnika iz više od 100 zemalja, koji su zajedno pripremili oko 100.000 primjeraka obrazovnih sadržaja za dijeljenje i igranje kroz četrdesetak interaktivnih multimedijskih igara. Program je besplatan za škole, učenike i roditelje, a autorski tim Zondlea priprema i niz vrhunskih proširenja tog programa kako bi se zadovoljile specifične potrebe roditelja i učitelja.

Pogledajte i jedan od primjera obrazovne igre u Zondleu koji možete pogledati i bez registriranja, a sadrži nekoliko pitanja iz matematike, umetnutih u igru Feed the Fish.


Priručnik za učenje i poučavanje

Priručnik za učenje i poučavanje je zbirka predložaka, pomoćnika i digitalnih udžbenika, to jest vodiča. PUP učenicima omogućuje jednostavan i brz pristup izvorima znanja, kreiranim za njihov uzrast i za njihove potrebe. Materijali su organizirani u 8 izbornika:

1. Referati i eseji
2. Prezentacije
3.Grafikoni i dijagrami
4. Istraživanje i učenje
5. Jezici i društveni predmeti
6. Matematika i prirodoslovlje
7. Organizacijski alati
8. Korisni linkovi

Više o tome možete pročitati ovdje.

No Comments Yet

Odgovori