Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje

Županijska smotra Dani kruha-Dani zahvalnosti za plodove zemlje 2015. ove godine održana je u Osnovnoj školi Ludbreg. Naša škola također je sudjelovala na toj vrlo važnoj manifestaciji na kojoj su se okupile 32 osnovne i srednje škole.

Učiteljice razredne nastave Štefanija Šarec i Đurđica Triplat Povijač pripremale su učenike i učenice za priredbu koja se održala u našoj školi u petak 16. listopada 2015. godine. Dio ugođaja su učenice Tena Maria Mesarić, Klara Ivančić i Ena Triplat zajedno s učiteljicama Štefanijom Šarec i Marijom Krušelj te ravnateljicom Željkom Marković Bilić prenijele i u OŠ Ludbreg. Nakon okupljanja i postavljanja školskog stola svi prisutni sudjelovali su na Sv. Misi i blagoslovu u župnoj crkvi Presvetog Trojstva koju je predvodio varaždinski biskup Josip Mrzljak. Sve prisutne u Osnovnoj školi Ludbreg pozdravio je i varaždinski župan Predrag Štromar.

Na našem stolu mogli su se naći razni proizvodi od pšeničnog brašna, kao npr. matapurčeki s bučinim sjemenkama, kruh s koprivom, domaći kruh sa sjemenkama, a posebno smo ponosni što smo imali kruh od pira, beskvasne pogačice od pira i kruh od cjelovitog zrnja pšenice.

DSCN0049

OLYMPUS DIGITAL CAMERA