Učenje o financijskoj pismenosti uz LORI

U sklopu provedbe projekta uspostave Regionalnog centra za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje  u STEM području – LORI, Grad Ludbreg je 7. ožujka u Centru za kulturu i informiranje „Dragutin Novak“ organizirao radionicu profesora Tonija Miluna pod naslovom Obogati se znanjem.

Toni Milun je nagrađivani profesor matematike i sveučilišni specijalist ekonomije, učenicima najpoznatiji s njegovih videolekcija na kojima zorno objašnjava rješavanje matematičkih problema. U svojoj radionici financijske pismenosti za mlade ponudio je odgovore na pitanja kako trošiti manje i pametnije, kako zaraditi više te kako uložiti razliku da ostvarimo što veći prinos uz što manji rizik. Prisutni, među kojima i učitelji i učenici naše škole, doznali su o štetnosti minusa na tekućem računu, plaćanju kamata, razliku između štednje i investiranja, razliku između želja i potreba te mnoge druge korisne informacije vezane za pametno ulaganje i raspolaganje novcem.

Što su naučili i zapamtili, učenici, a i učitelji, pokazali su na završnom kvizu. 

Među prva tri najuspješnija natjecatelja bile su – naša učiteljica matematike Suzana Virag (2. mjesto) i učenica osmog razreda Manuela Geć (3. mjesto) te su nagrađene slatkim nagradama – čokoladama.

Bilo je poučno, zanimljivo – sve samo ne dosadno .

Napisala: Marta Vrban