Naboj Junior

NABOJ Junior je ekipno natjecanje iz matematike i fizike koje se u Republici Hrvatskoj održava tek drugu godinu. Provodi ga udruga Mladi nadareni matematičari “Marin Getaldić” u suradnji s Hrvatskim matematičkim društvom i međunarodnim partnerima. Natjecanje je namijenjeno učenicima 7. i 8. razreda osnovne škole u timovima od najviše 4 člana.

I ove godine, kao i prošle, naša škola se uključila u ovo natjecanje jer su naši učenici uvijek za nove izazove. Natjecanje se održalo online 24. 11. 2023. od 10:00 do 12:00 h i u našoj školi kao i u školama Belgije (online), Češke Republike, Francuske (online), Nizozemske (online), Poljske, Slovačke i Španjolske (online). Iz Hrvatske se ove godine natjecalo 149 ekipa, a naš se tim do zadnje minute borio sa zahtjevnim zadacima iz matematike i fizike od kojih su neki prelazili okvire osnovne škole. 

U konačnom poretku u RH naša ekipa koju čine Margareta Virag (8. a), Ana Vrbanić (8. a), Matej Mlinarić (7. b) i Oliver Grabarić (7. a) smjestila se na 61. mjesto i time postigla dobre rezultate.Čestitke ekipi! Veselimo se izazovu dogodine!

Napisala: Marina Rajh