Štefanija Šarec – promovirana u zvanje učitelja savjetnika

Rad učitelja jedan je od najplemenitijih poziva. Poziv koji nema svoje radno vrijeme jer učitelj neprestano razmišlja o svom radu i svojim učenicima, neprestano tražeći načine kako unaprijediti svoj rad i pomoći učenicima u rastu i razvoju. Stoga je rad učitelja, posebno onih koji se ističu svojim zalaganjem i radom s djecom, prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva. Učitelji neiscrpno, hrabro, srčano i predano teže oplemenjivanju brojnih generacija željnih znanja i iskustva.

Promoviranjem odgojno-obrazovnih radnika u položajna zvanja mentora i savjetnika želi se nagraditi najbolje u sustavu, one koji svojom stručnošću, ljudskim, pedagoškim i metodičkim odlikama postižu uzorne rezultate u radu te redovitim stručnim usavršavanjem unapređuju proces poučavanja i odgojno-obrazovni sustav u cjelini. Rad učitelja vrednuju ravnatelji i savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje prema kriterijima Pravilnika o načinu i uvjetima napredovanja u struci i promicanju u položajna zvanja odgojitelja i stručnih suradnika u dječjim vrtićima odnosno Pravilnika o napredovanju učitelja i nastavnika u osnovnom i srednjem školstvu.

Stoga smo ponosni na našu učiteljicu Štefaniju Šarec koja je ovih dana promovirana u zvanje savjetnika i iskreno joj čestitamo!

Više o samoj promociji možete pročitati ovdje.