Projekt “Zdrav za 5”

Projekt „Zdrav za 5“

U našoj je školi 20. listopada 2017. godine policijski službenik za prevenciju Mario Medenjak održao predavanje za učenike osmih razreda u sklopu projekta „Zdrav za 5“. Navedeni projekt provodi se na nacionalnoj razini i njime su obuhvaćeni učenici osmih razreda osnovnih škola i učenici prvih razreda srednjih škola.

Cilj ovog projekta koje je započelo Ravnateljstvo policije zajedno s partnerima, Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta, Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, Ministarstvom zdravlja i Ministarstvom zaštite okoliša i prirode je prevencija ovisnosti i zlouporabe droga, alkohola i igara na sreću te podizanje razine svijesti kod mladih ljudi o potrebi očuvanja okoliša i prirode. Projekt se na području Varaždinske županije provodi od školske godine 2012./2013.

Naši su učenici sa zanimanjem pratili predavanje u kojem je policijski službenik Mario Medenjak dao brojne primjere iz svoje policijske prakse. Vjerujemo da je predavanje dalo veliki doprinos u prevenciji ovisnosti, zlouporabe alkohola i droga koje je sastavni dio rada naše Škole.