OŠ Veliki Bukovec sudjelovala u obilježavanju Svjetskog dana orijentacije

U srijedu, 24.5.2017. na više od tisuću i pet stotina lokacija diljem svijeta i u isto vrijeme odvijala se manifestacija World orienteering day 2017. Varaždinska VI. osnovna škola bila je jedna od tri hrvatske lokacije koja se pridružila obilježavanju Svjetskog dana orijentacije i u suradnji s Orijentacijskim klubom Varaždin organizirala ovaj događaj i uputila nam poziv na sudjelovanje.

Na upućeni poziv rado se odazvalo 8 učenika naše škole: Iva Pečenec, Paola Krušelj, Tihana Habek, Martina Ledinko, Gabrijela Horvat, Angela Mesarić, Florijan Stankir, Viktor Kranjec uz pratnju učiteljice Stele Pavetić i pedagoginje Mirele Slunjski.

Na početku nas je pozdravio i zaželio nam dobrodošlicu ravnatelj VI. Osnovne škole Varaždin, g. Mario Stančić, a zatim je organizatorica i predsjednica Orijentacijskog kluba Varaždin, gđa. Karmen Holenda koja je ujedno i prof. biologije i kemije na VI. Osnovnoj školi Varaždin pozdravila sve sudionike manifestacije: OŠ Veliki Bukovec, V. osnovnu školu Varaždin, Prvu privatnu gimnazija s pravom javnosti Varaždin, I. osnovnu školu Varaždin i VI. osnovnu školu Varaždin. Također su sudjelovali i članovi orijentacijskog kluba „dr.I.Merz“ iz Zagreba kao i članovi Orijentacijskog kluba Varaždin. Broj prijavljenih sudionika bio je 136, ali je bilo i drugih gostiju, promatrača i roditelja tako da je broj bio i veći.

Orijentacijska staza postavljena je na dvorištu VI. osnovne škole Varaždin u suradnji s Orijentacijskim klubom Varaždin. Svi su, prema rasporedu startnih vremena, pokušali u što kraćem vremenu pronaći sve točke zabilježene na karti. Utrka je bila dinamična i vrlo zanimljiva. Nakon utrke mogli smo zadržati svoje orijentacijske karte koje smo odnijeli kući i pokazali svojim prijateljima i obitelji. Svi smo dobili WOD 2017 diplomu i informaciju o mogućnostima bavljenja orijentacijom na svojoj lokalnoj razini. Kod proglašenja rezultata, posebno smo bili ponosni na našu učiteljicu Stelu Pavetić koja je u svojoj kategoriji osvojila prvo mjesto! Oduševljeni smo se vratili s ove manifestacije s odlukom da ćemo probati što više saznati o orijentacijskom trčanju i iduće se godine također uključiti u obilježavanje Svjetskog dana orijentacije.

Ovom se prilikom zahvaljujemo VI. Osnovnoj školi Varaždin, Orijentacijskom klubu Varaždin, a posebno Karmen Holendi, prof. biologije i kemije na VI. osnovnoj školi Varaždin, predsjednici Orijentacijskog kluba Varaždin na trudu i organizaciji ove hvale vrijedne manifestacije.

 IMAG0506 IMAG0510 IMAG0514