Blagdansko ozračje u našoj školi

Početkom prosinca vrijedne su ruke naših učenika i učitelja ukrasile školu koja je sjajem svog novog ruha najavljivala da je ovo poseban mjesec u godini te nas potaknula na adventsku pripremu za blagdan Isusova rođenja. Prosinac je mjesec druženja, slavlja i darivanja, mjesec kojemu se najviše vesele djeca očekujući mnoštvo poklona i slatkiša.

U takvome smo ozračju s nestrpljenjem dočekali Svetog Nikolu koji je ove godine iznimno bogatim poklonima razveselio sve naše učenike. Njemu u čast, učenici su pripremili priredbu te obradovali učenike i djelatnike škole.

Nastavili smo se marljivo pripremati te smo 20. prosinca u prepunoj dvorani naše škole pripremili veliku božićnu priredbu i radosna srca za sve prisutne izveli sve uvježbane točke. Osmijeh na lica izazvali su nam nastupi naših mališana iz vrtića, rasplesani razredi, raspjevani zboraši i tamburaši te folkloraši, naši recitatori i glumci, raspjevani učitelji… Ispunjena srca shvatili smo da nisu važni pokloni koje dajemo ili dobivamo već da je važno kako se osjećamo i kakve smo osjećale probudili u drugima jer smo svi pozvani širiti dobro, radost, ljubav i mir.

Na kraju priredbe, naša je ravnateljica toplim riječima pozdravila sve prisutne roditelje, goste, izvođače i njihove voditelje. Nakon što je svima poželjela sretne božićne i novogodišnje blagdane, zahvalila je i čestitala svim učenicima i njihovim voditeljima na održanoj priredbi. Ujedno, prigodnom je zahvalnicom zahvalila svim donatorima koji su nam olakšali nabavu novog školskog razglasa kako bi se naša priredba dobro čula. Zahvalila je i svima koji su svoj prilog dali kupivši neke od proizvoda na bogatom božićnom sajmu.

Ispunjenih srdaca i s osmijehom na licu dočekali smo i kraj prvog polugodišta. Naši su se učenici posebno obradovali zimskom odmoru u nadi da će i pokoja pahulja upotpuniti božićni ugođaj.

Sretan i blagoslovljen Božić te uspješnu 2016. godinu žele Vam učenici i djelatnici OŠ Veliki Bukovec!