LORI – mrežna stranica

Gradu Ludbregu je odobren projekt „Regionalni znanstveni centar za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području“, akronima LORI ukupne vrijednosti 22.217.250,00 kn odnosno 2.950.302,10 EUR . Provedba jednog od najvećih projekata u povijesti grada Ludbrega započela je u kolovozu ove godine i trajat će do kraja travnja 2024. godine. Od navedenog iznosa 85% financira se iz Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora, dok se preostali iznos osigurava iz državnog proračuna.

Naglasak projekta je na obrazovanju, ali njegov je značaj daleko širi jer će se njegovom realizacijom aktivirati neaktivan prostor, odnosno stari mlin koji će tako postati STEM centar.

Grad Ludbreg ovaj će projekt provoditi u suradnji s Osnovnom školom Ludbreg, Osnovnom školom Veliki Bukovec, Osnovnom školom Sveti Đurđ, Varaždinskom županijom, udrugom First Scandinavia i Međimurskim Veleučilištem u Čakovcu.
Na našoj Facebook stranici informirati ćemo vas o aktivnostima na provedbi projekta i njegovoj realizaciji, kao i pripremama najmlađih sumještana za ovaj važan regionalni znanstveni centar.

Izvor:
Aktivna je Facebook stranica projekta Lori Ludbreg, pozivamo vas da ju zapratite – Grad Ludbreg

Stranicu zapratite ovdje