Učenici OŠ Veliki Bukovec na natjecanju iz robotike

Croatian Makers liga dio je projekta Croatian Makers koji je 2014. godine pokrenuo Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM). Od ove školske godine projektu se priključila i naša škola. Svake školske godine učenici se natječu kroz četiri kola od kojih se neka odvijaju i uživo. Ove školske godine uvedeno je i programiranje na novim micro:Maqueen Plus robotima s kamerama koje mogu pamtiti lica, objekte, tagove i boje. Na taj je način programiranje robota postalo još zanimljivije.

Cilj Lige je omogućiti široko uključivanje robotike, automatike i programiranja u edukaciju osnovnoškolskog uzrasta.

Nakon dvije godine pauze od natjecanja uživo, ove godine, u Osnovnoj školi Đuro Ester u Koprivnici 15. veljače održalo se treće kolo Cratian Makers lige. Na natjecanju su sudjelovali i učenici naše škole, a predstavljali su nas Gabrijel Krušelj, Roberta Lukša, Lara Pečenec i Katja Pešava u pratnji učiteljice Marije Krušelj.

Zadatak je bio programirati robot tako da izvrši sve zadatke i dođe do kraja staze. Iako su mali, uspješno su odradili većinu zadanih zadataka i stekli nova iskustva i znanja. Kućama su se vratili veseli i bogatiji za nova poznanstva.

                               Marija Pokos, učiteljica informatike