Kontakt

Adresa:
Veliki Bukovec, Dravska 42
42 231 Mali Bukovec

tel: +385 42 840 224
fax: +385 42 840 224
e-mail: ured@os-bukovec.hr

Arhiva vijesti

Svjetski dan tablice množenja WORLD MULTIPLICATION TABLE DAY (WMTD)I ove godine, 1. listopada,  po jedanaesti puta održao se Svjetski dan tablice množenja (WMTD -World Multiplication Table Day).  Sam projekt natjecanja pokrenuo je Poljak Andrzej Grabowski, matematičar i tvorac matematičkih karata koji je ujedno od 1998. i pokretač Poljskog natjecanja u znanju tablice množenja.
Glavni cilj projekta je popularizacija zabavnog oblika učenja i učenja matematike. Događaj WMT Day potiče sve da se prisjete osnovnih pravila i svojstava množenja na zabavan i neobičan način.
U projekt se svake godine uključuju škole širom svijeta, a OŠ Veliki Bukovec jedna je od škola iz Hrvatske koja je dobila licencu za organiziranje i provedbu natjecanja sa svojim učenicima. Materijale i kartice sa zadatcima natjecateljima priredila je učiteljica matematike Marina Rajh, a tablicom množenja u našoj školi su se ove godine zabavljali učenici četvrtih, trećih i sedmih razreda sa svojim učiteljicama Brankicom Kovaček, Andrejom Jakopčin, Verom Šehić i Gordanom Kovaček.
Učenici koji su riješili sve testove bez pogreške dobili su i značku izvrsnosti koju su ponosno cijeli dan nosili na svojim majicama.
Čestitamo svim sudionicima ovogodišnjeg desetog Svjetskog dana tablice množenja i veselimo se natjecanju i sljedeće godine.
Marina Rajh,
učiteljica matematike