Svečano, zanimljivo i veselo za Dan Općine Veliki Bukovec i blagdan svetog Franje Asiškog

Već tradicionalno, početak listopada, točnije 1. do 4. listopada, rezerviran je za obilježavanje Dana općine Veliki Bukovec te blagdana zaštitnika župe svetog Franje Asiškog. Od niza događanja koji su planirani u te dane, učitelji i učenici naše škole sudjelovali su na svečanoj sjednici Općinskog vijeća te na misnom slavlju.

Svečana sjednica Općinskog vijeća održana je u Etno-eko selu „Sv. Franjo Asiški“ – Agroturizam Požgaj 1. listopada s početkom u 18 sati. Otvorio ju je školski pjevački zbor otpjevavši himnu pod vodstvom učitelja Igora Jakupeca. Program je vodila Marina Zember, učiteljica Hrvatskoga jezika. Uz prigodne govore predsjednice Općinskog vijeća Jasenke Zdelar, načelnika Općine Veliki Bukovec Franje Vrbanića, načelnika Općine Mali Bukovec Darka Markovića, župana Anđelka Stričaka, novog bukovečkog župnika Pavla Mesarića, svečanu sjednicu upriličili su i naši učenici. Učenik Roko Zelčić ponosno je i sigurno izveo pjesmu „Kaj bu z mene“ za koju je nagrađen na Danima kajkavske riječi u Zlataru. „Dravska slika“ naziv je pjesme koju je recitirala Melani Šarec, a nagrađena je u natječaju Zavičaj uz rijeku Dravu na 3. Danima Zlate Brzeske. Prigodnu pjesmu Tri reke na kraju je izveo školski zbor.

Sve prisutne privukla je izložba fotografija svatova kroz bukovečku povijest, 150 fotografija od 1930. do 1970. godine. Ta je ista izložba bila postavljena u sklopu Dana otvorenih vrata Općine Veliki Bukovec, 4. listopada, na sam blagdan zaštitnika župe svetog Franje Asiškog. Učenici i učitelji naše škole išli su u župnu crkvu na svetu misu koja je počela u 11 sati. Nakon svete mise zainteresirani su mogli pogledati izložbu. Taj je dan ujedno i završilo obilježavanje Dana Općine Veliki Bukovec.

                                                                                                    Novinarska grupa