Svjetski dan tablice množenja WORLD MULTIPLICATION TABLE DAY (WMTD)

Ove godine, 2. listopada,  po deseti puta održao se Svjetski dan tablice množenja (WMTD -World Multiplication Table Day). 

Sam projekt natjecanja pokrenuo je Poljak Andrzej Grabowski, matematičar i tvorac matematičkih karata koji je ujedno od 1998. i pokretač Poljskog natjecanja u znanju tablice množenja.

Glavni cilj projekta je popularizacija zabavnog oblika učenja i učenja matematike. Događaj WMT Day potiče sve da se prisjete osnovnih pravila i svojstava množenja na zabavan i neobičan način.

U projekt se svake godine uključuju škole širom svijeta, a OŠ Veliki Bukovec jedna je od škola iz Hrvatske koja je dobila licencu za organiziranje i provedbu natjecanja sa svojim učenicima. Materijale i kartice sa zadatcima natjecateljima priredila je učiteljica matematike Marina Rajh, a tablicom množenja u našoj školi su se ove godine zabavljali učenici trećih, četvrtih, šestih razreda sa svojim učiteljicama Brankicom Kovaček, Andrejom Jakopčin, Štefanijom Šarec i Đurđicom Tripat-Povijač.

Učenici koji su riješili sve testove bez pogreške dobili su i značku izvrsnosti koju su ponosno cijeli dan nosili na svojim majicama.

Čestitamo svim sudionicima ovogodišnjeg desetog Svjetskog dana tablice množenja i veselimo se natjecanju i sljedeće godine.

Marina Rajh,
učiteljica matematike