Izlet na Kalnik

KAKO NAJBOLJE ISKORISTITI VIKEND – PROVESTI GA U PRIRODI

Nezaboravni izlet

Izlet na Kalnik 7. listopada 2017. bio je nezaboravni za učenike OŠ Veliki Bukovec, članove Planinarske grupe koju vodi učiteljica povijesti Ivančica Jež. Pridružili su im se i učenici i učiteljice iz OŠ Ludbreg te OŠ Šemovec.

NIJE POČELO BAŠ NAJBOLJE…

Bila je to subota. Na izlet su krenuli u 8 sati. Naišli su na prometnu nesreću i autobus je morao stati. Nakon otprilike pola sata okrenuli su se i pošli drugim putem.

U PRIRODI JE UVIJEK NAJLJEPŠE

Kada su došli na odredište, divili su se prirodnim ljepotama, posebno špilji Zubi. U 10 sati stigli su u dom, ujedno i restoran Kalnik. Pojeli su svoj doručak i krenuli u planine. Imali su više vodiča koji su im pričali o kretanju u planini i planinarskim oznakama (markacijama). Penjali su se i napokon stigli na vrh Kalnika koji je visok 643 metra. Odande je bilo prekrasno vidjeti sve te kuće, oblake, šume, polja… Jedan od vodiča, ujedno i najstariji član planinarske grupe, pričao je koja je odjeća i obuća prikladna za planinarenje.

NA VIDIKOVCU

Zatim su krenuli na vidikovac i podijelili se u dvije skupine: jedna skupina krenula je prema domu, dok je većina išla u šetnju šumom. Tamo su vidjeli, a neki čak i skupljali različite vrste gljiva. Vidjeli su ostatke crkve svetog Martina. Bilo je puno uzbrdica. Nakon šetnje imali su malo vremena za društvene igre i ručak, a potom su krenuli u Stari grad. Bilo je strašno, ali i uzbudljivo penjati se tim stepenicama. Tamo su im vodiči objasnili pojmove orijentacija i alpinizam.

POVRATAK KUĆI

Oko 16 sati krenuli su s Kalnika, svi već jako umorni, ali puni doživljaja. Roditelji su ih dočekali pred školom i odvezli kući.