Škola plivanja

Prema kurikulumu tjelesne i zdravstvene kulture, za  učenike trećih razreda Osnovne škole Veliki Bukovec organizirana je Škola plivanja u trajanju od pet nastavnih dana, ukupno  20  nastavnih sati. Škola plivanja organizirana je na Gradskim bazenima Varaždin od 8. do 12. travnja 2024. godine.

Cilj Škole plivanja je bio osposobiti učenike za plivanje kroz edukacijski program trenera plivanja na bazenima, osigurati stručnu provjeru plivanja te omogućiti neplivačima i poluplivačima usavršavanje plivačkih vještina.  U osnovnoj plivačkoj obuci učenici su se pripremali za snalaženje u vodi, oslobodili su se straha od vode te usvojiti osnovne vještine: okretnost, ravnotežu, koordinaciju, brzinu, plutanje, zahvaćanje vode i rad nogama. Tako da će većina učenika nakon završene Škole plivanja moći samostalno plivati u vodi bez straha te uspješno primjenjivati stečene vještine u samostalnom plivanju.

Učenici su na bazene putovali organiziranim autobusnim prijevozom nakon održane skraćene nastave iz ostalih predmeta, u pratnji svojih razrednica. Prijevoz učenika financirale su  Općina Veliki Bukovec i Općina Mali Bukovec, dok su troškove ulaznica na bazene i obuke plivanja snosili roditelji.

Po završetku obuke plivanja provedeno je testiranje usvojenih vještina pa su sukladno tome učenici dobili priznanja za svoja postignuća.

Čestitamo svim učenicima na usvojenim vještinama i postignutim rezultatima!

Napisala: Štefanija Šarec