Ljeto nas zove

Završna priredba, ujedno i priredba organizirana za Marijine obroke, održana je u ponedjeljak 19. lipnja u 18 sati. Prije početka, a i poslije priredbe, uzvanici su mogli kupiti kolače i donirati novac za Marijine obroke o kojima je na početku govorila učenica Maja Marković.

               Priredba se dalje nastavila uz različite nastupe. Bilo je tu plesa, pjesme, recitacije, igrokaza, kazališta sjena… Prvi su nastupali oni najmanji, učenici 1.b razreda koje je vodila učiteljica Brankica Kovaček, a dokazali su da odlično znaju abecedu. Publika ih je nagradila gromoglasnim pljeskom. Nakon toga naši Mali čuvari baštine, koje je pripremila učiteljica Štefanija Šarec, izveli su igrokaz Zlevanka dajući nam do znanja da je uvijek važno biti u dobrim susjedskim odnosima. Potom su zaplesali uz pjesmu Klinček stoji pod oblokom i pratnju orkestra. Nijedna priredba ne bi bila toliko svečana bez našeg školskog zbora pod vodstvom učitelja Igora Jakupeca. U njihovoj izvedbi mogli smo čuti pjesmu Iznad duge. Svojom plesnom koreografijom, u ritmu poznatih pjesama, na pozornici je zasjala skupina Zvjezdice koju je pripremila učiteljica Snježana Horvat. Priču o ružnom pačetu mogli smo pratiti u kazalištu sjena koje je prikazala Vjeronaučna grupa s učiteljicom Marijom Međimorec i uz pratnju zbora. Za današnji dan učitelj Igor Jakupec uvježbao je školski orkestar s pjesmom Vehni, vehni, fiolica. Zatim smo saznali koje sve brige muče naše učenike 7. a razreda, članove Dramske grupe. Recital, koji je osmislila učiteljica Marta Vrban, izveli su Nives Cvetković, Antonija Golec i Jakov Golec. Piredba je završila svima nam dobro poznatom pjesmo Bukovečki lepi kraj u izvedbi školskog zbora.

               Voditeljice priredbe Marta Kovaček i Marta Meštrović, učenice 8. b razreda, zahvalile su učiteljima i učenicima na pripremi ove bogate priredbe, a zatim i svima na dolasku i donacijama. Poželjele su svima lijepe i bezbrižne praznike. Ovom priredbom zaključili smo još jednu nastavnu godinu.

Napisala: Maja Matijašec