Ljubav je u zraku Kako smo obilježili Valentinovo❤

Veljača je mjesec ljubavi, zaljubljenih, vrijeme kada na poseban način želimo iskazati ljubav onima koji su nam najvažniji. U školi smo taj mjesec počeli obilježavati od prvog dana, a aktivnosti su osmislili knjižničarka Marinka Mlinarić i učitelj likovne kulture Davor Cvetnić.

Prva aktivnost bila je da su učenici od 1. do 8. razreda izrezali svaki jedno srce te na nj napisali najljepše i najdraže ljubavne stihove ili izreku. Potom su ta srca objesili na ogradu u holu škole. Tjedan dana prije Valentinova učenici su sa svojim razrednicima pogledali i pročitali prezentaciju o Valentinovu, a potom odabrali troje učenika koji su sudjelovali u kvizu na sam Dan sv. Valentina pod prvim velikim odmorom. Timovi su se trebali prijaviti do 13. veljače 2023. Svi učenici simbolično su nagrađeni, dok su posebnu nagradu dobile učenice iz 8. a koje su se pokazale najboljim poznavateljicama Valentinova, a to su: Maja Marković, Leona Triplat i Hana Gložinić. Život svetog Valentina proučavali su i učenici 3.a i 3.b razreda. Na zajedničkom druženju peti sat održani je kviz u kojem su odmjerili snage u znanju ekipa djevojčica 3.a i 3.b te ekipa dječaka iz 3.a i 3.b. Za nijansu je bila bolja ekipa dječaka.  Uza sve ove aktivnosti, školskim su hodnicima odzvanjale ljubavne pjesme.

            Bio je ovo još jedan poseban i zanimljiv dan. Izrađena srca zacrvenila su hodnike i učionice, a i pojedini su se učenici crvenjeli kada su primili poklon od svoje simpatije. 😊

Novinarska grupa