Otvorimo srca Božiću

Svečana božićna priredba u našoj školi

Dani brzo prolaze, tu je već i kraj polugodišta, a zaokružili smo ga svečanom priredbom koja se održala u školskoj sportskoj dvorani 23. prosinca u 17 sati. Prije same priredbe, od 16 sati, svi prisutni mogli su posjetiti božićni sajam i kupiti pokoju sitnicu sebi ili bližnjima.

Kako su istaknuli i voditelji priredbe Antonija Golec i Jakov Golec, u ovom najljepšem dijelu godine okupili smo se kako bismo zajedno, otvorenih srca dočekali rođenje maloga Kralja. Učenici su uz pomoć svojih učitelja pripremili različite nastupe, stoga smo mogli uživati u pjesmama, plesu, recitacijama, igrokazima.

Božićna priča igrokaz je koji je izvela Vjeronaučna grupa, a pripremila ih je učiteljica Marija Međimorec, uz pratnju školskog zbora koji je izveo pjesmu Vijenac ljubavi pod vodstvom učitelja Igora Jakupeca. Mali čuvari baštine uživjeli su se u uloge pastira u igrokazu Pastiri uz jaslice za koji ih je pripremila učiteljica Štefanija Šarec. Nakon zanimljivih i vrlo uspješnih igrokaza prisutnima se obratila ravnateljica Željka Marković-Bilić osvrnuvši ne na prvo polugodište i uputivši svima lijepe želje za nadolazeće blagdane. Priredba se nastavila uz glazbene note nastupom orkestra i plesne skupine Zvjezdice. Orkestar je, pod dirigentskom palicom učitelja Igora Jakupeca, izveo pjesmu Veselje ti navješćujem, dok su Zvjezdice, koje je pripremila učiteljica Snježana Horvat, pokazale svoje plesno umijeće uz pjesmu Last Christmas. Nakon njih uslijedila je pjesma Rock zvončići u izvedbi školskog zbora. Ove glazbene točke izazvale su pravo veselje, mnogi su plesali u ritmu poznatih pjesama. Učenici 1. b razreda sa svojom učiteljicom Brankicom Kovaček dugo su se pripremali za ovaj dan kako bi spremno dočekali Isusovo rođenje. Igrokazom Božićna noć dočarali su svetost božićne noći, a nakon toga hrabro su i složno zapjevali pjesmu U ponoći zvonce malo. Radost zbog Isusova rođenja iskazali su i učenici 1. a razreda sa svojom učiteljicom Andrejom Jakopčin. Učenica Klara Krizmanić prisutne je počastila recitacijom pjesme Novogodišnji vlak, a cijeli razred pjesmom Od Božića do Božića koju je publika popratila pljeskanjem. Svi priželjkujemo bijeli Božić pa tako i Matej Zdelar i Noa Mlinar, učenici 5. b razreda, koji su stihovima Darka Cindrića Moji zimski praznici dočarali kako zamišljaju svoje idealne praznike. Za nastup ih je pripremila učiteljica Marta Vrban. Božićnu je čestitku prisutnima uputio naš župnik Josip Vidović nakon čega su voditelji priredbe zahvalili svim učiteljima i učenicima na trudu koji su uložili za pripremu ove bogate priredbe, a isto tako i svima prisutnima što su s nama podijelili božićnu radost. Uz najljepše želje koje su uputili publici, pozvali su ih da se pridruže orkestru i zboru u izvedbi pjesme Sretan Božić.

Time je završila priredba i svi smo se ispunjenih i radosnih srca uputili svojim kućama kako bismo u miru, ljubavi i zajedništvu sa svojim obiteljima dočekali Božić.