Radionice – programiranja Code with Giants

Pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, škola programiranja Coding Giants organizira besplatne radionice programiranja Code with Giants ovaj vikend, 17. i 18. rujna 2022. za osnovnoškolce.

Tema ovogodišnjih radionica je cyber sigurnost. Kroz tematiku hakerskih napada i sigurnosti naših profila na društvenim mrežama i stranicama, djeca od 7 do 12 godina upoznat će programsko okruženje Scratch, dok će tinejdžeri od 13 do 19 godina steći osnove znanja programiranja u jeziku C#. Na radionicama će uz osnovna znanja iz programiranja u okruženju Scratch i programskom jeziku C# naučiti kako se obraniti od hakerskih napada, koja su pravila sigurnog korištenja interneta i zašto je važno imati snažne i neprobojne lozinke.

Sudjelovanje u online radionicama je u potpunosti besplatno, a za rezervaciju mjesta potrebno je da roditelj ili skrbnik djeteta ispuni obrazac za prijavu na web stranici https://codinggiants.hr/ nakon čega će roditelji putem maila dobiti sve upute za sudjelovanje. 

Radionice traju 95 minuta i za prisustvovanje je potrebno imati laptop ili stolno računalo s pristupom na internet i zvučnikom i mikrofonom (ili slušalicama). Prijave traju do petka, 11. veljače. Broj sudionika je ograničen.