I za kraj…PLES!!!


Dragi učenici i učitelji, video s plesnim izazovom „Jerusalema“ napokon je pred vama!

S ponovnim povratkom u školske klupe u svibnju javila se ideja za zajedničkim nastupom koji će se održati posljednji nastavni dan. Budući da završnu priredbu zbog postojećih epidemioloških mjera nismo mogli organizirati, ideja je brzo prihvaćena te smo počeli s pripremama. Plesnom se izazovu mogao odazvati svatko tko želi i voli plesati, uključujući učenike, učitelje i djelatnike škole. Poveznica s plesnom koreografijom proslijeđena je u sve timove platforme MS Teams, ali i na mail adrese kako bi se, svi koji žele, na vrijeme pripremili. Učenici razredne nastave marljivo su se pripremali sa svojim učiteljicama dok su stariji učenici koreografiju učili kod kuće ili tijekom sata razrednog odjela.
Budući da ovaj plesni izazov još od ljeta 2020. širi pozitivnu energiju među ljudima diljem svijeta, i mi smo se odlučili okušati u njemu. Cilj je izazova bio uključiti učenike, učitelje i djelatnike škole u istoj aktivnosti kako bi zajedno na što ljepši način priveli kraju jednu od najtežih nastavnih godina.
„‘Jerusalema’ je više od plesa. To je proslava života, pobjeda pozitivnih vibracija u teškim i neizvjesnim vremenima. To je jedinstvo, oblikovano kao nikada prije, za sve afričke nacije i sve ljude na planetu.“
(preuzeto sa stranice: Kako je južnoafrički hit ‘Jerusalema’ postao globalna himna korona-vremena – Mixer, 9. 12. 2020.)
Izazov je uspješno izvršen! Hvala svima onima koji su se uključili u izazov i zaplesali ili su se na bilo koji način uključili u stvaranje zajedničkog videa. Složit ćemo se da nam je bilo zaista lijepo.

Uživajte u videu!

VIDEO

Napisala i izradila video uradak: Martina Hrkač