Svjetski dan tablice množenja

WORLD MULTIPLICATION TABLE DAY (WMTD)

U petak 4. listopada naša je škola po prvi put sudjelovala u obilježavanju Svjetskog dana tablice množenja (WMTD – World Multiplication Table Day), besplatnom obrazovnom događaju koji se u svijetu održava već devetu godinu. Ove godine u aktivnostima je sudjelovalo 5.862 škola, od čega je 116 škola iz Hrvatske.

Projekt je pokrenuo Andrzej Grabowski, matematičar i tvorac matematičkih karata Grabowski „Tablice množenja“ te pokretač Poljskog natjecanja u znanju tablice množenja.

Glavna svrha projekta je popularizacija zabavnog oblika učenja matematike. Događaj WMT Day potiče sve da se prisjete osnovnih pravila i svojstava množenja na zabavan i neobičan način.

Protekla dva tjedna naši su učenici, povremeno na satovima matematike, ponavljali tablicu množenja kako bi bili spremni za 4. listopada – dan ispitivanja. Učenici  nižih razreda odlično su se snašli u ulogama ispitivača, posebice kada su imali mogućnost provjeriti znanje svojih starijih prijatelja, svojih učitelja, ravnateljice i svih koji su se taj dan našli u školi.

Najuspješniji sudionici koji nisu pogriješili ni u jednom računu, zasluženo su osvojili značke i certifikate koji potvrđuju njihovo poznavanje tablice množenja. Značke su se s ponosom nosile cijeli dan.

Marina Rajh, učiteljica Matematike