Dan osnovne škole Veliki Bukovec

Dan škole važan je dan za učenike, učitelje i ostale djelatnike naše škole, ali i za sve mještane općine Veliki Bukovec. Ove smo ga godine proslavili 4. listopada te smo tako imali dvostruko slavlje – uz Dan škole slavili smo i Dan općine.

            Učenici i učitelji pripremili su razne aktivnosti i događanja, a posjetiti su nas mogli svi zainteresirani kako bi bili dio ovog posebnog dana i kako bi uživali u kreativnim radovima naših učenika. Učenici i učitelji okupili su se u školi nakon svete mise u crkvi svetog Franje Asiškoga. Započeli smo s raznim radionicama, a svaki je učenik prema svojim afinitetima mogao birati između Književne stvaraonice, VeBuMaReKnjižničarske grupe, Jezičnog kluba, Malih bistrića, Šahovke grupe, Malog folklora, Malih ekoloza, Malih vrtlara, Kreativne radionice, Zvjezdica, Eci, peci – ispeci, a sportaši su svoje znanje o sportu provjerili u radionici Koliko poznajem sport.

Posebni gosti na ovaj svečani dan bili su učenici i učitelji osnovnih škola iz Rasinje i Macinca koji uz našu školu sudjeluju u projektu Od 3 do 300, a ovo je bila lijepa prilika kako bismo se svi družili i zajedno sudjelovali u radionicama. Posebna gošća u Književnoj stvaraonici, Martina Hranj, profesorica Hrvatskog jezika i članica Kreativnog studijaLogos“, održala je veoma zanimljivo predavanje o pripovijedanju i stvaranju priče, a zatim su naši i gostujući učenici razmijenili priče koje su napisali u protekloj školskoj godini. Dok su jedni pokazali izniman talent za stvaranje priče, matematičari od trećeg do osmog razreda obilježili su Svjetski dan tablice množenja.

Bogati program nastavio se u sportskoj dvorani škole uz predstavu Kako je Ješko pobijedio prehladu u izvedbi kazališne družine Pinklec, koju nam je poklonila Općina Veliki Bukovec. Svečani dio programa poveo je školski zbor, a u nastavku smo uživali u raznim učeničkim ostvarenjima; od recitacija, plesa, glume i pjevanja. Program su vodili učenici 7.a razreda Jelena Ledinko i Mateo Geč. Pjesmom je završila priredba u školi, a prigodni dio programa nastavio se na svečanoj sjednici Dana općine Veliki Bukovec.

Zahvaljujemo svima koji su svojim trudom i prisutnošću uveličali ovaj dan!

Tajana Kovaček, učiteljica Hrvatskoga jezika