Javni poziv i nagrada

Javni poziv je glasio:

“U vrijeme brzih promjena važnost poučavanja je neizmjerna, stoga želimo naglasiti vrijednost kvalitetnih i inovativnih učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja te Ministarstvo znanosti i obrazovanja  objavljuje Javni poziv za prijavu inovativnih digitalnih obrazovnih sadržaja…

Knjižničarka Marinka Mlinarić i ja već nekoliko godina radimo na digitalnim obrazovnim sadržajima (kratica DOS), pogotovo kako djecu zainteresirati i motivirati na čitanje lektire (koristimo različite online kvizove i interaktivne sadržaje). 

Ovog puta smo pripremile bajku Regoč gdje je cilj da učenik prepozna obilježja bajke.

Interes učenika za obradu lektirnog djela pomoću primjene informacijske i komunikacijske tehnologije pokazalo se uspješno za kritičko mišljenje, komunikaciju, suradnju, samostalnost i za osobni socijalni razvoj učenika.

Prijavile smo naš digitalni obrazovni sadržaj koji je odabran u 100 najboljih digitalnih sadržaja od 400 (točnije 398), a kasnije će biti dostupan svima na Edutoriju.

Bila nam je iznimna čast što smo mogle sudjelovati i pokazati naš DOS, a posebno što smo se u Ministarstvu, obrazovanja i športa u Zagrebu podružile s ministricom Blaženkom Divjak i pomoćnicom ministrice Lidijom Kralj.

Ovo nam je samo jedan od pokazatelja da smo na dobrom putu…

Gordana Lohajner