Božić dolazi..

U našoj školi već nekoliko tjedana vlada pravi božićni duh. Učitelji i učenici vrijedno su se  pripremali za božićnu priredbu i sajam, uvježbavali nastupe, izrađivali ukrase, ukrašavali školske hodnike, učionice i panoe.

Dana 20. prosinca u 16 sati otvoren je božićni sajam na kojem su posjetitelji mogli pogledati i kupiti različite božićne ukrase, radove naših učitelja i učenika, ali i božićnu pšenicu te božićne zvijezde. Osim toga, u sklopu sajma bila je i izložba slika izrazito talentirane učenice Larise Kovaček. Sat kasnije školska se dvorana napunila te je u 17 sati započela priredba. Pahuljice, Sretan Božić svakome, Svim na zemlji, Jingle bells samo su neke od pjesama koje su tada odzvanjale dvoranom, ali i cijelom školom. Na početku su nas svojim zanimljivim i simpatičnim nastupom razveselili vrtićanci iz dječjeg vrtića Krijesnica. Nakon njih nastupili su oni malo veći – prvašići, iskazujući nestrpljivost i veselje zbog dolaska Božića. Priredba nije mogla proći bez naših malih folkloraša koji joj svake godine daju posebnu draž. Isto tako, i ovaj smo put uživali u igrokazu koji je pripremila Vjeronaučna grupa, prikazavši događaje prije Kristova rođenja i u noći kada se rodio. Učenici 5. razreda zabavili su nas i rasplesali, dok su nas učenici 6. razreda svojim igrokazom podsjetili da trebamo pomagati drugima. Skupina Zvjezdice otkrila nam je svoj božićni san – kako bi svijet izgledao da je Božić svaki dan. I naravno, svaku priredbu posebnom čine naš školski zbor i orkestar koji uvijek stvore jedno svečano ozračje i baš ih je lijepo slušati. Na samom kraju priredbe prisutnima se obratila ravnateljica.

Program je zaista bio raznolik te smo ovaj najljepši dio godine, u iščekivanju rođenja Isusa Krista, obilježili različitim prigodnim recitacijama, pjesmom, plesom, igrokazima. No ono što je najvažnije i što posebno vrijedi istaknuti jesu osmijesi na našim licima, druženje, mir, radost, toplina u srcima.

I kao što su voditeljice priredbe Marta i Simona naglasile na početku:

Radujmo se i otvorimo svoja srca malome Kralju!

                             Sretan Božić!