Radionice i posjet dvorcu

Iako je vrijeme trećeg dana našeg boravka u talijanskoj pokrajini Apula bilo pomalo prohladno nije nam pokvarilo dobro raspoloženje i motivaciju za nove aktivnosti.

Nakon doručka  krenuli smo u  školu „Bovio – Palumbo“ na radionice  tematikom vezane uz naš projekt. Učenici su bili podijeljeni u tri grupe tako da su u svakoj grupi bili predstavnici svih država. Jedna grupa je uređivala sadržaje za digitalni časopis, a  druge dvije grupe imale su  zadatak prepoznati „true false“ stranice. Nakon radionica učenici su prezentirali svoje radove . Naši učenici dobro su se snašli u komunikaciji i prezentaciji sa stranim prijateljima.

Učiteljski tim radio je na pedagoško – didaktičkom modulu kurikuluma sigurnosti na internetu.

Nakon ručka smo autobusom krenuli u razgledavanje srednjovjekovnog dvorca Castel del Moonte  izgrađenog u doba rimsko – njemačkog cara Fridrika II. Dvorac ima oblik osmerokuta. U njemu se ističu dobro očuvani stupovi sagrađeni od kamena i mramora sa nalazišta u južnom dijelu Italije.

Na povratku smo posjetili grad Andria koji je kao i Trani jedan od većih gradova talijanske pokrajine Apula.  Tu smo se upoznali s obiteljskom tradicijom izrade čokoladnih poslastica u čokolateriji „ Giovanni Mucci“ i uživali u slatkim proizvodima.