Global Children’s Challenge (GCC)

Ove su se školske godine učenici  4. a i 4. b razreda naše škole po drugi put uključili u međunarodni projekt natjecateljskog karaktera Global Children’s Challenge (GCC). Cilj  projekta GCC je kod učenika  osvijestiti  potrebu  aktivnog provođenja slobodnog vremena, shvatiti  utjecaj tjelesnih aktivnosti na zdravlje te proširiti znanja iz prirode i društva, geografije i informacijskih tehnologija kroz suradnju s ostalim školama koje sudjeluju u projektu.

Svaki učenik dobio je pedometar  za  praćenje broja koraka, a učiteljice su podatke internetom slale u ured GCC-a gdje  su se  njihovi koraci iz stvarnog svijeta pretvarali u čudesne  avanture u virtualnom svijetu. Putovanje je započelo na  slapovima Nijagare u Kanadi  te smo preko  Južne Amerike,  Afrike,  Europe i  Azije stigli do  Nacionalnog parka Watarrk u Australiji .

Da su ovakvi projekti učenicima zanimljivi, govori i podatak da je korake brojilo oko 160 000 djece iz 5 000 škola i 60 zemalja cijeloga svijeta, a mi smo bili jedina škola iz Hrvatske