Napokon LORI u Ludbregu

U Ludbregu, 2.4.2024. godine, svečano je otvoren regionalni znanstveni centar – LORI, posvećen osnovnoškolskom i srednjoškolskom odgoju i obrazovanju u području znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike (STEM), a s vizijom inspirirati i potaknuti buduće generacije na otkrivanje znanosti na dinamičan i praktičan način.

Na otvaranju sudjelovali su učenici iz tri različitih škola, a iz naše škole bili su Ana Vrbanić, Leon Grabrovec, Margareta Virag i Matej Mlinarić koji su sudjelovali na radionici Traži i spasi.

Svi prisutni bili su oduševljeni s Newton sobama, prvim takvim učionicama u Hrvatskoj, smještene u dvije novoizgrađene zgrade. Newton sobe opremljene su za izvođenje devet obrazovnih modula iz STEM i IKT područja, a namijenjeni su za učenike od deset do osamnaest godina.

Najveća atrakcija je simulator letenja, koji je već izazvao veliko zanimanje među učenicima, ali i starijima. Ovaj inovativni pristup učenju omogućuje učenicima da istraže osnove fizike letenja, stvarajući tako nezaboravno iskustvo u učenju.

Otvorenje centra LORI ne predstavlja samo važan korak za obrazovni sustav Ludbrega i Varaždinske županije, već i za cijelu Hrvatsku. To je investicija u budućnost i stvaranje obrazovnog okruženja koje potiče kreativnost i razvoj ključnih vještina za 21. stoljeće.

Ponosni što smo i mi dio te inovativne priče!

Gordana Lohajner

Više o otvorenju možete pročitati na:

ePpodravina.hr
Ludbreške e-novine
eVaraždin
Međimurske novine
Index.hr