LORI – putovanje u Bodø

Četvero učenika OŠ Veliki Bukovec 16. 10. 2023. putovalo je u grad Bodø na sjever Norveške u sklopu projekta LORI u Ludbregu zajedno s učenicima OŠ Ludbreg i OŠ Sveti Đurđ. U pratnji nam je bio učitelj Dado Gres.  

Prvi let avionom

Krenuli smo u 1:30 h ispred školske sportske dvorane u Ludbregu. Vozili smo se minibusom do zračne luke u Beču iz koje smo imali let za glavni grad Norveške Oslo. Veoma uzbuđeni zbog prve vožnje avionom ukrcali smo se i pomalo u strahu čekali polijetanje. Vožnja avionom nije toliko zastrašujuća, a još dobijete i odličan ručak s desertom te prekrasan pogled.

Dolazak na odredište

U Oslo smo stigli oko 13:00 h, a zatim odmarali i čekali sljedeći let za našu destinaciju. Oko 17:00h stigli smo u Bodø već pomalo umorni, ali znatiželjni vidjeti u kakvom smo hotelu smješteni. Oduševljeni smještajem otišli smo na večeru u 19:00 h. Nakon večere imali smo druženje i dogovorili plan za idući dan.

U ulozi pilota

Idućeg jutra. nakon odličnog doručka u hotelu pješice smo išli do Newton flight academy Bodø gdje su nas dočekali instruktori leta. Nakon što smo riješili matematičke i fizikalne zadatke, mogli smo doživjeti simulaciju letenja te smo se natjecali u slijetanju. Osvojili smo prvo i drugo mjesto, a za nagradu dobili fini norveški sladoled. Kasnije smo prošetali gradićem, kupili suvenire, napravili zajedničke fotografije te se vratili u hotel.

Povratak s uspomenama

Ujutro nakon doručka krenuli smo prema zračnoj luci gdje smo čekali let za Oslo. Tada smo već znali što nas čeka u avionu pa je sve bilo opuštenije. U večernjim satima stigli smo u lijepu našu Hrvatsku, umorni, ali sretni. Bilo je to jedno prekrasno i korisno putovanje.

Simon Blatarić i Jan Špoljarić, 7. a