Učenici 2. razreda u Ludbregu

Mi, učenici 2. a i 2.b razreda bili smo 4.6. 2019. na izvanučioničkoj nastavi u Ludbregu koju su pripremile naše  učiteljice.

Najprije smo posjetili Policijsku postaju gdje su nam policajci pokazali prostorije i različite sprave  i   uređaje kojima se policajci služe u radu kako bismo svi bili sigurniji. Pred Policijskom postajom dočekali su nas policajci koji su nam pokazali kako izgledaju mine bombe i sličan eksploziv kojemu se ne smijemo dirati nego trebamo obavijestiti policiju ako bi se negdje susreli s tim. Isto tako pokazali su nam i svog psa Aldu koji služi za traženje eksploziva, a pokazali su nam i zaštitnu opremu kojom se služe u radu.

Zatim smo išli u Pekaru Centar  u kojoj su nam pekari pokazali kako se proizvode kruh i peciva. Vidjeli smo veliki mikser koji je mijesio tijesto za peciva, a i bilo je jako vruće jer su nas grijale velike peći u kojima su se pekao burek  i peciva.

Nakon toga smo otišli do Restauratorskog centra koji se nalazi u dvorcu Bačani. Vodič nam je pokazao

Kapelu svetog križa, svečanu dvoranu, lijepe freske po zidovima različite stare rukopise …

U  Gradskoj knjižnici knjižničarke su nam pokazale prostor i knjige i pozvale nas da se uključimo i mi u mnoge aktivnosti koje oni organiziraju kao što su različite radionice, čitanje priča .  Malo smo se poigrali u njihovoj igraonici.U  istoj zgradi nalazi se i Radio Ludbreg pa nam je jedan novinar pokazao studio iz kojeg se emitiraju  emisije.

Na kraju naše izvanučioničke nastave otišli smo se osvježiti u slastičarnicu koja se nalazi na trgu.

Tijana Biškup, 2.b