Moja prva knjiga

Dana 22. siječnja od 11 do 12.30 sati u našoj je školi održana likovno-literarna radionica u sklopu natječaja Moja prva knjiga koji provodi Udruga za promicanje čitanja „KAlibra“ iz Karlovca. To je državni natječaj za učenike osnovnih škola koji se žele okušati u pisanju i ilustriranju priče, a pod pokroviteljstvom je Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Radionica je bila namijenjena učenicima razredne i predmetne nastave koji polaze izvannastavnu aktivnost Književna stvaraonica u sklopu projekta Od 3 do 300. U dva školska sata mogli su naučiti kako stvoriti vlastitu knjigu. Dobili su detaljne upute kako napisati priču, ilustrirati ju i poslati na natječaj koji je otvoren do 31. ožujka ove godine. Već su na ovoj radionici pokušali osmisliti temu i naslovnicu svoje knjige, a moći će ju dovršiti kasnije uz pomoć učiteljica Gordane Kovaček i Maje Matijašec, koje vode spomenutu izvannastavnu aktivnost.

Nadamo se da će učenici svoje ideje, maštovitost i kreativnost lako i uspješno pretočiti u jednu zanimljivu i vrijednu knjigu koju će svi rado čitati.