Obilježili smo Dan pješačenja

Učenici razredne nastave naše škole uspjeli su iskoristiti posljednje tople zrake jesenjeg sunca i obilježili su Međunarodni dan pješačenja. Za šetnju su prema uzrastu učenika odabrali kraće ili dulje relacije na kojima su usput obišli zanimljiva mjesta kao što je Bukovečka hiža namještena u etno stilu, poljoprivredno obiteljsko gospodarstvo u Dubovici koje se bavi uzgojem cvijeća, privatne objekte uz Dravu i ranč Gregor na Malom Bukovcu. Tako su osim rekreativnog hodanja upoznali prirodne, gospodarske i kulturne znamenitosti bukovečkoga kraja i okolice te realizirali sadržaje planirane u kurikulumu Građanskog odgoja i obrazovanja.

U utorak, 21.listopada 2014., učenici 2.a, 2.b, 4.a i 4.b razreda su sa malim zakašnjenjem obilježili Dan pješačenja. Pješačili su po Velikom Bukovcu te posjetili ”Bukovečku hižu” gdje su ih dočekale članice Udruge ”Poculica”, gospođa Ksenija Gajski i gospođa Dragica Ivančić.

One su upoznale učenike s autohtonim (tradicijskim) stilom uređenja kuće, tako da kuća izgleda kao dom u kojem se nekad živjelo. Učenici su tu mogli vidjeti mnogobrojne predmete kojima su se nekad služili naši stari, a posebno ih se dojmila stara krušna peć.

Nakon razgledavanja stare kuće učenici su uživali u dvorištu iste, gdje su sa članicama Udruge dogovorili ponovni susret u proljeće.

Isti su dan učenici 3.a i 3.b razreda pod vodstvom učiteljica Snježane Horvat i Biserke Gazivode krenuli na pješačenje do rijeke Drave. Putem su uživali u raznolikom i bogatom jesenjem krajoliku. Razgledali su šljunčaru Smontara, gdje su imali osjećaj kao da su u nekoj Sahari. Put su nastavili do odredišta, odmorišta Lovrek, te zajedničkim druženjem i igrama završili pješačenje. Veseli povratak do škole bio je poseban ugođaj – vožnja u prikolici.