Božićnom priredbom ispratili 1. polugodište

Lampice i ostali božićni ukrasi koji su ponovno niknuli u školskim hodnicima i učionicama već nas danima uvode u pravo blagdansko raspoloženje, a 21. 12. dočekali smo i vrhunac božićnog slavlja – školsku priredbu koja je ove godine imala osobito velik broj sudionika.

Priredbi je prethodio božićni sajam u školskom holu u čijoj se ponudi moglo naći raznih božićnih ukrasa koje su izradili učenici i učitelji – viseći ukrasi za jelku, aranžmani sa svjećicama, božikovinom… Kroz program nas je vodio dobro uhodan voditeljski par osmaša koji čine Antonija Golec i Jakov Golec.

Ravnateljica je pozdravila sve prisutne na kraju 1. polugodišta i podsjetila da nam je škola drugi dom, stoga želimo da u njemu uvijek vlada mir i ljubav kao u božićno vrijeme. U program nas je uveo zbor pod vodstvom učitelja Igora Jakupeca izvevši pjesmu La Pastorella. Mali čuvari baštine s učiteljicom Štefanijom Šarec pripremili su scenski prikaz u kojem su nas podsjetili kako izgledaju ranojutarnji odlasci na zornicu, a rasplesane Zvjezdice učiteljice Snježane Horvat zaljuljale su nas u božićnom ritmu zaplesavši na poznatu pjesmu Santa Claus is coming to town. Petra Jerešić (7. a) pokušala je dozvati snijeg recitacijom pjesme Pahulje, pahulje, a Roko Zelčić (7. a) i Petar Pepelko (7. a) dočarali su Božić u gradu recitacijom istoimene pjesme. Za recitacije ih je pripremila učiteljica Marina Zember. Učenici 2. razreda Mateo Sačer i Antonio Kordeš sa svojom su učiteljicom Brankicom Kovaček pripremili recitaciju pjesme Isuse mali. Vjeronaučna grupa učiteljice Marije Međimorec ponovno je pokazala svoje sposobnosti poigravanja sjenama u izvedbi priče Šepavo janje. Prvi dio priredbe završio je još jednim plesnim spektaklom Zvjezdica uz pjesmu Don’t you worry.

U drugom dijelu priredbe svi su razredi imali priliku pokazati svoje pjevačke sposobnosti, a mnogi od njih su se na to hrabro odlučili. Najmlađi prvašići sa svojom su učiteljicom Verom Šehić pripremili pjesmu Sretan Božić. 2. a sa svojom učiteljicom Mihaelom Kos-Grabar prenio je božićno veselje u pjesmi Božićni party, a 2. b s učiteljicom Brankicom Kovaček pripremio je izvedbu pjesme Bijeli Božić. Učenici 3. a i 3. b ujedinili su svoje glasove u pjesmi Djetešce nam se rodilo, za nastup su ih pripremile učiteljice Štefanija Šarec i Gordana Kovaček. 4. a sa svojom je učiteljicom Snježanom Horvat zahvalio Bogu u pjesmi Bože, hvala ti. Iz predmetne nastave prvi nas je razveselio 5. a pjesmom Sretan Božić svakome. Izvedbu 6. b predvodili su Fran Mlinarić i Viktorija Virag uz pratnju ostatka razreda i tamburaša, a pjevali su pjesmu Radujte se narodi. Učenici 7. b razreda predstavili su se instrumentalnom izvedbom pjesme Zvončići koju su uvježbali s učiteljem Igorom Jakupecom. Pjevački niz zaokružio je 4. b koji je s učiteljicom Đurđicom Triplat-Povijač pripremio pjesmu Sretna nova godina. Na kraju nam se obratio i župnik Josip Vidović koji je sve učenike podsjetio da je i Isus bio dijete baš poput njih te ga moramo slijediti u ljubavi koju je širio.

Zahvaljujemo svim sudionicima koji su na bilo koji način doprinijeli da ova večer prođe u tako veselom blagdanskom raspoloženju. Posebna hvala i brojnoj publici koja je pljeskom nagrađivala trud učenika i njihovih učitelja te svima koji su nas razveselili kupnjom raznih ukrasa na sajmu. Neka je svima sretan i blagoslovljen Božić, a nova 2024. puna zdravlja, sreće, ljubavi, uspjeha i mira!

Napisala: Marta Vrban