Svečano otvorenje novog dijela školske zgrade

VAŽAN DATUM ZA OŠ VELIKI BUKOVEC

Svečano otvorenje novog dijela školske zgrade

Strpljivo i s radošću dočekali smo i taj dan. Iako već neko vrijeme boravimo u novom prostoru, 18. siječnja 2022. godine u 10 sati službeno je otvoren novi dio školske zgrade Osnovne škole Veliki Bukovec.

Aktualne epidemiološke mjere ograničavale su nas u tome tako da, nažalost, otvorenju nisu mogli prisustvovati svi učenici i učitelji. Svečanost povodom otvorenja održana je u novoj učionici te je započela himnom, a zatim govorom ravnateljice Željke Marković-Bilić koja je pripremila i prigodnu prezentaciju. Svoj dojam o novoizgrađenom dijelu iznijeli su i načelnik Općine Veliki Bukovec Franjo Vrbanić, zatim načelnik Općine Mali Bukovec Darko Marković te na kraju župan Varaždinske županije Anđelko Stričak. Između njihova obraćanja prisutnima i govora koje su pripremili, nastupali su naši učenici kazujući poeziju. Roko Zelčić, učenik 5. razreda, podsjetio je prisutne na starinske šege pjesmom Miroslava Dolenca Dravskog.  Melani Šarec, učenica 3. razreda, krasnoslovila je pjesmu Dravska slika koju je sama napisala, dok su učenici David Krizmanić, Hana Horvatić i Lana Kos, članovi Male dramske skupine, kazivali pjesmu Velik kao dijete Enesa Kiševića.

Župnik Pavao Mesarić posvetio je nove prostore, a ravnateljica je povela uzvanike u obilazak škole.

U holu škole svi zainteresirani mogli su pogledati izložbu fotografija koja prikazuje najvažnije godine i događaje u povijesti škole. Uz to, na štandu su bili izloženi predmeti koje su izradili članovi naše Učeničke zadruge Matapurač

Izgradnja novog dijela trajala je dosta dugo, no sada konačno možemo reći da je sve na svojem mjestu te je izgrađen i uređen novi prostor, velik gotovo kao i onaj stari dio. Tu je šest novih učionica, kabineti, zbornica, uredi, dvorana, knjižnica, kuhinja i blagovaonica … Sve je prostrano, šareno, veselo, a učenici se tu osjećaju vrlo ugodno. Novost je i to da je dogradnjom škole konačno uvedena i jednosmjenska nastava koja sada započinje u 8.00 sati, a prije prvog sata učenici dobivaju mliječni obrok. Uveden je i produženi boravak.

Zadatak svih učenika i djelatnika škole je da čuvaju taj prostor i čitavu školsku imovinu kako bi što duže mogli uživati u njemu te kako bi im to okruženje bilo poticajno za rad i uspjeh.

                                                                                                                                                  Novinarska grupa

Snimku VTV-a možete pogledati ovdje

Članci u medijima: Varaždinska županija,Klikaj, Studio M , Radio Kaj, eVaraždin, Varaždinski RTL, Regionalni