U Hrvatskom zagorju

Učenici prepoznali važnost kretanja i boravka u prirodi

Dana 25. rujna 2021. godine članovi Planinarske grupe OŠ Veliki Bukovec uputili su se na izlet na Ravnu Goru i u dvorac Trakošćan.

Zanimljivo je da se ove nastavne godine u grupu uključilo puno učenika, stoga su na izlet išla sedamdeset i tri člana grupe, tri učitelja i pedagoginja, koja je ujedno bila i vodič. Dvama autobusima putovali su do stajališta, odakle su se uputili do planinarskog doma nazvanog Filićev dom, a zatim do vrha Ravne gore. Pogled odande bio je prekrasan, a novi su se članovi krstili i dobili svoje članske iskaznice. Na velikom kamenu mogli su vidjeti i primiti žig koji je u njemu bio uklesan. Put ih je zatim vodio do kapelice sveta tri kralja. Kod planinarske kuće, koja se zove Pusti duh, mogli su se malo odmoriti, a nakon toga uputili su se na sljedeće odredište – spuštali su se do dvorca Trakošćan. Pješačeći kroz šumu, mogli su vidjeti lijepe vinograde i kuće. Kada su stigli do odredišta, uslijedilo je slobodno vrijeme koje su potrošili na ručak i razgovor s prijateljima. Potom su uživali u šetnji pokraj jezera i pogledu na sam dvorac.

Ovaj cjelodnevni subotnji izlet svima je bio uzbudljiv te su aktivno proveli dan u planinarenju, razgledavanju, istraživanju, druženju, uživanju u prirodi i na svježem zraku.

                                                                                                                                                       Novinarska grupa