Prvi školski kazališni festival

 

Na Svjetski dan kazališta, 27. ožujka, u školskoj je knjižnici 6. i 7. školski sat održan mali kazališni festival čije su organizatorice učiteljica hrvatskog jezika Maja Matijašec i knjižničarka Marinka Mlinarić, a sudjelovali su učenici razredne i predmetne nastave.  

Cilj je bio potaknuti učenike na ljubav prema kazalištu i scenskom izražavanju, na čitanje igrokaza, zatim popularizacija kazališta među djecom, razvijanje usmenog izražavanja i kreativnosti. Učenici su trebali odabrati igrokaz i napraviti lutke. Teme igrokaza bile su prigodne: proljeće, priroda, Uskrs, okoliš. Svi učenici vrijedno su se pripremili za nastup, a pratila ih je komisija u sastavu učiteljica hrvatskoga jezika: Martine Hrkač, Tajane Kovaček i Maje Matijašec. Najbolji učenici nagrađeni su slatkim paketićem i pohvalnicama. Iz razredne nastave najbolji je bio 2.a razred, zatim 4.b, a treće mjesto osvojio je 1.b. Iz predmetne nastave birala su se dva mjesta, prvo su osvojile učenice Antonia Strbad, Ivona Mužic i Nikolina Šprem iz 5.a, a drugo mjesto Sinita Blatarić i Lucija Povijač iz 6.a razreda.  

Zanimanje za obilježavanje Dana kazališta bilo je veliko. Učenici su uživali u izvedbama, uživjeli se u svoje uloge, a publika ih je sa zanimanjem pratila te svaki nastup nagradila gromoglasnim pljeskom.