Kontakt

Adresa:
Veliki Bukovec, Dravska 42
42 231 Mali Bukovec

tel: +385 42 840 224
fax: +385 42 840 224
e-mail: ured@os-bukovec.hr

Arhiva vijesti

Alen Vnučec

O meni

Hola! Ja sam Alen Vnučec. Imam 13 godina. Idem u 7 .b razred  u OŠ Veliki Bukovec. Najdraži predmeti su mi tjelesni, informatika, vjeronauk, matematika.

Moji uspjesi u školi

Iz informatike i matematike radili smo matematički udžbenik pod imenom “Napravi udžbenik.” Ja sam bio zadužen za izradu videa za objašnjavanje i izradu Zondle kvizova. Uz puno truda uspješno smo završili udžbenik. Pohađam grupu “EU projekti”.  Zaslugom te grupe, našu školu su posjetili učenici iz četiri zemlje(Francuske,Cipra, Italije,Švedske). Sudjelovao sam i u natjecanju iz prve pomoći. Osvojili smo drugo mijesto.

Ocjene

Ocjene su mi vrlo dobre. Najbolje mi od predmeta idu  tjelesni ,informatika ,vjeronauk ,geografija. Najlošije mi ide povijest,engleski,kemija i biologija. Najzanimljiviji predmeti su mi biologija, geografija.

Izvan nastavne aktivnosti

OD izvan nastavnih aktivnosti odabrao sam novinarsku grupu, dramsku grupu,EU projekti , prvu pomoć i cviječarsku.Najdraža mi je izva nastavna aktivnost prva pomoć, novinarska i EU projekti.

Izvan školske aktivnosti

Od izvan nastavnih aktivnosti odabrao sam nogomet. Treniram za nk “Slogu” Slokovec. Putujemo u daleke krajeve u potrazi za pobjedama. U prošloj sezoni osvojili smo 7 mijesto. Trenutno se nalazimo u najboljoj ligi. Volim igrati nogomet. Moja pozicija na utakmicamo je CBT.

Posjeti našoj školi

Našu školu su posjetili: poznati pisac Tito Biopavlović, Miro Gavran, Sanja Pilić, biskup Varaždinske županije Josip Mrzljak. Kad je došao Tito Biopavlović mogli smo mu postavljati pitanja a on je na njih odgovarao. Na kraju posjeta podjelio je autugrame i otišao.

Najzanimljiviji izleti

Naj zanimljiviji izleti su mi bili: posjet dvorcu Lužnicai razgledavanje okolice, posjet gorju Žumberak, maturalno putovanje na otok Krk. Izlet u lužnicu trajao je dva dana. Imali smo zabavan program. Izlet na gorje Žumberak bio je vrlo zabavan i izcrpljujuć izlet. Imali smo zabavan program. Tražili smo blago koje smo nakon puno vremena našli.Dobili smo potsjetnike na vrste zmija i na otiske stopala šumskih životinja.

EU projekti

Naša škola je bila domaćin  učenicima iz pet zamalja a to su: Cipra, Švetske, Italije i Francuske. Sporazumijevali smo se na engleskom jeziku. Upoznali smo mnogo prijatelja. Svi su imali prezentacije u kojima su nam prectavili svoje zemlje. U Hravatskoj su se učenici zadržali 6 dana. Neki od učenika iz naše škole u bližoj prošlosti  su posjetili Švetsku. Sad je na redu posjet Cipru.

 

Slobodno vrijeme

U slobodno vrijeme puno vremena provodim na računalu i igranju nogometa. Na internetu najviše vremena provodim na facebooku. Nogomet igram sa dečkima iz susjedstva na igralištu.

O  našim učiteljima

Najbolji učitelji ili učiteljice su mi: razrednica i učiteljica engleskog jezika Sanja Ivačić, učiteljica informatike i matematike Lidija Kralj, učitelj vjeronauka Hrvoje Živković i učitelj fizike Dado Grisa . Najstroža učiteljica je učiteljica kemije i biologije.

 

Povijest naše škole

Prva pučka škola u Velikom Bukovcu započela je radom 1830. za dječake, a i 1841. i za djevojčice. Te je godine izgrađena školska zgrada s dvije učionice uz novčanu pomoć grofa Draškovića, dok plemkinja Jelisava Drašković 1865. godine otvara pučku djevojačku školu. U te su škole dolazile djeca iz Malog i Velikog Bukovca, Dubovice, Kapele, Lunjkovca, Martinića, Svetog Petra, Novog Sela, Županca i Selnice. Prvi učitelj na ovoj školi je bio g. Loborec, a iza njega, pune 32 godine službovao je Stjepan Janković koji je umirovljen 1872. godine. Zbog velikog broja djece, 1865. godine otvara se pučka škola u Malom Bukovcu s tri razreda i 100 učenika, a uz zalaganje župnika Josipa Šavora, podignuta je i nova školska zgrada.

Lokacija OŠ Veliki Bukovec

Veliki Bukovec nalazi se u Varaždinskoj županiji, na pola puta između Varaždina i Koprivnice. Okružen je trima rijekama, Plitvicom, Bednjom i Dravom. Na rijeci Dravi  nalazi se drugo najveće akumulacijsko jezero tog tipa u Hrvatskoj.

Prema popisu stanovništva iz 2001. godine, Veliki Bukovec ima 701 stanovnika , a  općina  1.578 stanovnika.

Hrvatski jezik

Na hrvatskome trenutno učimo zavisne rečenice. Prije zavisnih rečenica učili smo i nezavisne. Na hrvatskome radimo i književnost . Književnost obrađujemo književna djela i za svaku novo obrađeno djelo naučimo i jedno novo stilsko izražajno sretstvo. Kad imamo medijsku kulturu nastavu nam održava knjižničarka.

Nastavnica iz hrvatskog jezika nam je Katarina Novak. Učiteljica Katarina Novak je jako dobra i pokušava s nama napraviti što je više moguće gradiva na stovima. Učiteljica Katarina  vodi novinarsku i dramsku skupinu. U zadnje vrijeme imamo samo dramsku skupinu. Jer na dramskoj skupini radimo na predstavama za kraj školske godine. Nastupamo u Ludbregu i Malom Bukovcu.

Tjelesni

Na tjelesnom je jako zanimljivo. Opisat ću vam jedan sat tjelesnog. Na početku nas učitelj pokupi u garderobi i odemo van na tjelesni ( na školsko igralište ), a kad je hladno,  kad pada kiša i  snijeg onda smo u našoj školskoj dvorani. Kad stignemo na školsko dvorište postavimo se u vrstu i učitelj nam postavi nekoliko pitanja npr: tko nedostaje, tko nema opremu. Onda se zagrijavamo i počinjemo s viježbama.  Viježbe su vezane uz elemente nogometa,košarke,rukometa itd. Trenutno smo na elementima košarke. Na kraju sata učitelj nas pusti na igru. Najčešće igramo nogomet.

Moji kućni ljubimci

Moj kućni ljubimac je mačak. Star je oko 3 tjedna. On je cool mačak. Zove se Charlie ili Oscar. Nemo gu se odlučiti kako da se zove pa ga zovem Oscar-Charlie.

Najdraže pjesme su mi:

 


i druge.

 

ToonDoo

Program ToonDoo služi za izradu stripova. Da biste izradili strip prvo trebate napraviti stranice, onda možete napraviti strip. Izrada stripova je zabavan posao u kojem možete iskazati svoje kreativnosti.  ToonDoo je super, alat koji vam omogućuje da stvorite svoj vlastiti svjež stripove sa samo nekoliko klikova mišem. To je uzbudljiv i zabavan način da neka vaše mašte djelo, uvođenju i njihovo dijeljenje s ostatkom svijeta. Također možete umetnuti ih u svoje blogove ili web stranice.

Ako želite koristiti ToonDoo možete posjetiti ovu stranicu  http://www.toondoo.com/ .

Evo nekih od primjera stranica pomoću kojih možete izraditi strip: