Kontakt

Adresa:
Veliki Bukovec, Dravska 42
42 231 Mali Bukovec

tel: +385 42 840 224
fax: +385 42 840 224
e-mail: ured@os-bukovec.hr

Arhiva vijesti

Portal za škole

Za sve učenike i nastavnike koji vole koristiti tehnologiju kao pomoć pri učenju, pripremanju nastave, nadopunjavanju znanja iz školskog gradiva, kao i za sve koji žele surađivati s kolegama iz cijele Hrvatske i razmjenjivati svoja znanja i digitalne nastavne materijale, CARNet je razvio i održava Portal za škole na http://www.skole.hr –  središnje mjesto na kojemu posjetitelji mogu pronaći korisne informacije vezane uz škole i CARNetove usluge, a i sami  mogu doprinijeti njegovom razvoju svojim sadržajima.

Jedna od glavnih zadaća Portala za škole je prikupljanje, klasificiranje i objavljivanje digitalnih nastavnih materijala, pisanih od strane nastavnika osnovnih i srednjih škola ali i njihovih učenika. Te  materijale nastavnici mogu iskoristiti za osuvremenjivanje i obogaćivanje nastave, dok učenicima služe kao nadopuna nastavi ili za samostalno učenje koje uz pomoć tehnologije može biti jednostavnije i zanimljivije. Iz tog su razloga na Portalu za škole objavljene sve informacije potrebne za pisanje, prijavu i objavu digitalnih nastavnih materijala.

Osim digitalnih obrazovnih materijala, na Portalu za škole se mogu pronaći brojne korisne informacije i sadržaji koji prate nastavno gradivo i koji učenicima mogu pomoći pri ispunjavanju njihovih svakodnevnih školskih obveza, ali i pri organizaciji slobodnih aktivnosti. Nastavnicima su namijenjene tri rubrike: učionica, podrška i dio stručni suradnici. U svakoj od njih nudi se mnoštvo sadržaja koje bi im mogle pomoći u svakodnevnom nastavnom radu, a vezani su uz metodiku, financiranje projekata i rad stručnih suradnika. Roditeljima je namijenjen dio Portala na kojem mogu pronaći razne korisne savjete, zanimljivosti te tekstove čije teme obrađuju aktualne probleme s kojima se roditelji svakodnevno suočavaju u odgoju djeteta. Uz navedene sadržaje namijenjene specifičnim potrebama čitatelja, valja spomenuti i zajedničke sadržaje koji uključuju vijesti vezane za sva aktualna događanja u školstvu i rad obrazovnih institucija, tehnologiju, znanost, putovanja, hobije itd.

Vijest je preuzeta s web stranica CARNeta.

No Comments Yet

Odgovori